Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Zaujímavosti

Najobľúbenejšie slovenské nátierky, ktoré poctia vašu návštevu

  • 8. októbra 2020

Ktoré z receptov by ste mali poznať naspamäť, pokiaľ k vám zavíta návšteva? Nerobte si starosti – inšpirujeme vás. Nátierky si môžete ľubovoľne vylepšovať podľa chuti!

BRYNDZOVÁ PAPRIKOVÁ NÁTIERKA

  • 250 g bryndze
  • 125 g pravého alebo nátierkového masla
  • Smotana (podľa chuti)
  • Drvená rasca
  • Mletá paprika (sladká)
  • Mletá paprika (štipľavá alebo chilli)

 

Z masla a bryndze pripravte jemnú nátierku. Pridajte pol kávovej lyžičky drvenej rasce a 1 – 2 lyžičky sladkej mletej papriky. Pokiaľ máte radi pikantnejšiu nátierku, pridajte pre intenzívnejšiu chuť štipľavú papriku alebo chilli. Podávajte s tmavým chlebom, celozrnným pečivom alebo so sendvičom. Toastový chlieb môže byť tiež skvelou voľbou.

Nasekajte cibuľu, ktorú môžete podávať zvlášť, aby si ju každý pridal podľa ľubovôle alebo ju primiešať do zmesi, ako keď robíte bryndzovú cibuľovú nátierku.

OŠKVARKOVÁ NÁTIERKA

Oškvarková nátierka jednoznačne bojuje s bryndzovou o prvé miesto. Poďme si spoločne pripomenúť recept, ktorý však už väčšina z nás pozná naspamäť!

  • 200 g oškvarkov, studených
  • 2 vajcia – uvarené natvrdo – potom ich nahrubo nastrúhajte
  • 3 nakladané uhorky – takisto ich bude potrebné nastrúhať
  • 4 jarné cibuľky, biela časť nakrájaná nadrobno, zelená na kolieska + na ozdobenie
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 3 lyžice majonézy
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • chlieb

 

Škvarky najemno zomeľte v mlynčeku na mäso. Pridajte nastrúhané vajcia a uhorku, nakrájanú jarnú cibuľku, horčicu, majonézu a podľa chuti osoľte a okoreňte. Nátierku potom namažte na tmavý chlieb alebo na špeciálny bielkovinový chlieb a ozdobte zelenou vňaťou jarnej cibuľky, nakrájanou na kolieska.

Chlieb môžete samozrejme nakrájať na menšie jednohubky a podávať zvlášť v ošatke. Každý hosť si potom natrie chlieb sám a ozdobí podľa potreby.

 

Témy
  • Chlieb
  • Pečivo
Podobné články
fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
View Post
  • Príbeh pečiva

Pečivo v regiónoch: Fánky

  • 31. decembra 2024
chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
View Post
  • Príbeh pečiva

Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

  • 28. novembra 2024
vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
View Post
  • Príbeh pečiva

Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

  • 21. novembra 2024
tapiokova-placka-s-kavou
View Post
  • Z iného cesta

Tapioka – pridáte ju do stravy?

  • 7. novembra 2024
ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
View Post
  • Príbeh pečiva

Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

  • 4. novembra 2024
View Post
  • Príbeh pečiva

Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

  • 17. októbra 2024

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
  • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    Pečivo v regiónoch: Fánky
    • 31. decembra 2024
  • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
    • 28. novembra 2024
  • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
    • 21. novembra 2024
  • tapiokova-placka-s-kavou
    Tapioka – pridáte ju do stravy?
    • 7. novembra 2024
  • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
    • 4. novembra 2024
Sledujte nás
Témy
alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
Magazín Penam
  • Newsletter
  • Ochrana osobných údajov
  • Nastavenie súkromia
© 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

Súhlasíte s používaním cookies?
Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
Funkčné Vždy aktívny
Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
Preferenčné
Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
Marketingové
Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Prispôsobiť
{title} {title} {title}