Letné potešenie, osvieženie v horúcich dňoch a veľa ďalších názvov, ktorými zmrzlinu nazývame. Vyrobte si domácu zmrzlinu podľa vlastnej chuti aj vy!
Čo budete potrebovať k príprave vanilkovej zmrzliny?
- 200 g práškového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 45 ml mlieka
- 1 vanilkový lusk
- 1 vanilkový cukor
- 7 žĺtkov
- 2 – 3 lyžice strúhanej čokolády alebo rozpučené jahody, čučoriedky…
Žĺtky zmiešajte s práškovým i vanilkovým cukrom a šľahajte tak dlho, kým vám nevznikne svetlá pena. Zmiešajte mlieko so smotanou a povarte v tejto zmesi vanilkovú dužinu. Potom preceďte, vmiešajte do žĺtkovej peny a všetko povarte do tej doby, než zmes zhustne. Nechajte vychladnúť, zmiešajte s čokoládou a v miske vložte do mrazničky asi na 2 hodiny. Podávajte s čerstvým ovocím a šľahačkou alebo aj s domácimi lievančekmi!
Tip: Ak máte radšej klasické sladké pečivo – zákusky a dezerty – vyskúšajte náš recept na obľúbený makovník.