Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Príbeh pečiva

Oklahoma smash burger

  • 13. júla 2024
burger

Za dokonalou chuťou burgera nemusíte chodiť ďaleko, hravo si ho urobíte v pohodlí domova – navyše šťavnatý, chrumkavý a pripravený s láskou. Tajomstvo tkvie vo výbere správnych surovín, pričom ich kombinácia pozdvihne jeho chuť na vyšší level a zaručí ten najlepší gastronomický zážitok. Pripravte si s nami fantastický oklahoma smash burger.

Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 2 burgery

Na prípravu burgerov potrebujeme:

  • 2 kváskové burgerové žemle Baker street
  • 400 g mletého mäsa (80 : 20)
  • 4 plátky syra
  • 1 cibuľu (M)
  • maslo a olej

Na omáčku potrebujeme:

  • 2 PL majonézy
  • 2 PL kečupu
  • 1 PL horčice
  • ½ ČL čili omáčky (podľa preferencie)
  • ¼ ČL cesnakového prášku
  • ¼ ČL mletej štipľavej papriky
  • ¼ ČL mletého korenia

Postup:

  1. Pripravíme si omáčku na burger, a to jednoduchým zmiešaním všetkých surovín.
  2. Následne cibuľu rozrežeme na polovicu a nakrájame tie najtenšie polmesiačiky – najlepšie pomocou tzv. mandolíny, strúhadla alebo ostrého noža.
  3. Z mäsa predpripravíme 80- až 100-gramové guľky.
  4. Žemle rozrežeme na polovicu, jemne potrieme maslom a opečieme na panvici (odporúčam použiť liatinovú).
  5. Po opečení žemlí pridáme do panvice trošku oleja a 1 až 2 guľky mletého mäsa.
  6. Na guľky následne poukladáme narezanú cibuľu a burger rozpučíme buď lisom na burger, alebo pomocou väčšej plochej obracačky, na ktorú zatlačíme rukou či tĺčikom na mäso.
  7. Vrch mäsa osolíme a pečieme 2 až 3 minúty.
  8. Mäso následne otočíme, položíme naň plátok syra a pečieme ďalšie 2 minúty.
  9. Po upečení druhej strany položíme mäsové placky na seba, aby sme vytvorili dvojposchodový burger, a celý proces opakujeme so zvyšnými guľkami.
  10. Hornú a spodnú žemľu potrieme omáčkou, vložíme medzi ne dvojitú mäsovú placku a servírujeme.

Prajeme dobrú chuť a skvelý gastronomický zážitok. Podeľte sa s nami o svoje výtvory v komentároch, spraví nám to radosť.

    Viktor Kalivoda

    Bloger, ktorý tvorí a testuje recepty zo všetkých kútov sveta. Stojí za blogom https://www.metalheadinthekitchen.com/ a IG profilom metalhead_inthe_kitchen. Jeho motiváciou je zlepšovať sa vo varení a o všetky poznatky získané na tejto ceste sa deliť s ostatnými – či už ide o nezvyčajné chute, potraviny, alebo aj o bežné recepty, ktoré sa snaží zjednodušiť pre ľudí ako motiváciu k vareniu.

    Témy
    • burger
    • Pečivo
    • recept
    Podobné články
    fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    View Post
    • Príbeh pečiva

    Pečivo v regiónoch: Fánky

    • 31. decembra 2024
    chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    View Post
    • Príbeh pečiva

    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

    • 28. novembra 2024
    vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    View Post
    • Príbeh pečiva

    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

    • 21. novembra 2024
    tapiokova-placka-s-kavou
    View Post
    • Z iného cesta

    Tapioka – pridáte ju do stravy?

    • 7. novembra 2024
    ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    View Post
    • Príbeh pečiva

    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

    • 4. novembra 2024
    View Post
    • Príbeh pečiva

    Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

    • 17. októbra 2024

    Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Najnovšie články
    • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
      Pečivo v regiónoch: Fánky
      • 31. decembra 2024
    • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
      Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
      • 28. novembra 2024
    • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
      Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
      • 21. novembra 2024
    • tapiokova-placka-s-kavou
      Tapioka – pridáte ju do stravy?
      • 7. novembra 2024
    • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
      Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
      • 4. novembra 2024
    Sledujte nás
    Témy
    alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
    Magazín Penam
    • Newsletter
    • Ochrana osobných údajov
    • Nastavenie súkromia
    © 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

    Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

    Súhlasíte s používaním cookies?
    Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
    Funkčné Vždy aktívny
    Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
    Preferenčné
    Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
    Štatistické
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
    Marketingové
    Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Prispôsobiť
    {title} {title} {title}