Pečený cesnak nielen krásne vonia a výborne chutí, ale má aj blahodarné zdravotné benefity. Je silným prírodným antibiotikom, likviduje baktérie a pomáha telu zbaviť sa toxínov. Ak si ho doprajete s chutným a chrumkavým kváskovým chlebíkom, vaše chuťové poháriky zaplesajú. Pripravte si túto dobrotu v pohodlí domova, zasadnite s rodinou za jeden stôl a pochuťte si na tomto jednoduchom, no o to chutnejšom recepte.
Čas prípravy: 1 hodina
Porcie: 6 krajcov chleba
Na prípravu potrebujeme:
- 150 g cesnaku (3 až 4 hlávky)
- 100 ml olivového oleja
- 6 krajcov kváskového pšeničného chleba Baker street
- parmezán
- soľ a korenie
- petržlenovú vňať (na ozdobenie)
Postup:
- Rúru zohrejeme na 170 °C.
- Medzičasom očistíme všetok cesnak, ktorý následne vložíme do menšej keramickej misky vhodnej do rúry. Cesnak zalejeme olejom tak, aby bol každý jeden strúčik ponorený.
- Následne misku s cesnakom vložíme do rúry a pečieme cca 45 minút alebo dovtedy, kým nezhnedne.
- Po upečení cesnak presunieme bez oleja do čistej misky, kde ho rozpučíme pomocou vidličky a potrieme ním krajce chleba.
- Chlieb presunieme na plech s papierom na pečenie, nastrúhame naň parmezán a zapekáme 10 minút v už rozohriatej rúre do chrumkava.
- Hotový chrumkavý cesnakový chlebík dochutíme soľou a korením, ozdobíme vňatkou a servírujeme.
- Olej scedíme cez sitko do menšej nádobky a použijeme v iných receptoch ako ochutený olivový olej.
Prajeme veľa úspechov pri príprave chrumkavého cesnakového chlebíka a dobrú chuť. Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory v komentároch.
Bloger, ktorý tvorí a testuje recepty zo všetkých kútov sveta. Stojí za blogom https://www.metalheadinthekitchen.com/ a IG profilom metalhead_inthe_kitchen. Jeho motiváciou je zlepšovať sa vo varení a o všetky poznatky získané na tejto ceste sa deliť s ostatnými – či už ide o nezvyčajné chute, potraviny, alebo aj o bežné recepty, ktoré sa snaží zjednodušiť pre ľudí ako motiváciu k vareniu.