Krajec chrumkavého opečeného chleba potretý avokádovou pastou a ozdobený lahodným roztekajúcim sa vajíčkom, to znie ako skvelý tip na výdatné, zdravé a oku lahodiace raňajky. Navyše s benefitom, že túto pochúťku si môžete ľahko pripraviť v pohodlí domova a potešiť tak celú rodinu. Dodá vám energiu, bielkoviny a zasýti na celé dopoludnie.
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 2 krajce chleba
Na prípravu potrebujeme:
- 2 krajce kváskového chleba so syrom a s cibuľkou Baker street
- 2 vajcia (M až XL)
- 1 avokádo
- ½ citróna
- 2 PL octu
- soľ a korenie
Na dochutenie:
- tekvicové semiačka
- mleté čili
- olivový olej
Postup:
- Najskôr rozrežeme avokádo, odstránime z neho šupku s kôstkou a vnútro narežeme na menšie kúsky, ktoré vidličkou rozpučíme na pastu.
- Avokádo ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a odložíme bokom.
- Do malého hrnca (môj mal priemer 16 cm) nalejeme cca 700 ml vody, 2 PL octu a privedieme do varu.
- Vo chvíli, keď voda začne vrieť, znížime plameň tak, aby vrela len jemnučko.
- Rozbijeme jedno vajíčko do misky, pomocou lyžičky roztočíme vodu v hrnci do víru a počas toho, ako sa voda jemne točí, pomaličky vlejeme vajíčko do stredu víru.
- Varíme cca 3 až 4 minúty. Po uvarení vajíčko vyberieme pomocou dierovanej naberačky a presunieme na čistý tanier. Celý proces následne opakujeme aj s druhým vajíčkom.
- Počas varenia vajec opečieme na panvici krajce chleba a na čistej panvici opražíme aj tekvicové semiačka.
- Na opečený chlieb natrieme avokádovú nátierku, na ňu položíme uvarené vajíčko, ozdobíme semiačkami a čili, jemne polejeme olivovým olejom a servírujeme.
Prajeme vám dobrú chuť. Poteší nás, ak sa s nami podelíte o svoje chutné avokádové toasty.
Bloger, ktorý tvorí a testuje recepty zo všetkých kútov sveta. Stojí za blogom https://www.metalheadinthekitchen.com/ a IG profilom metalhead_inthe_kitchen. Jeho motiváciou je zlepšovať sa vo varení a o všetky poznatky získané na tejto ceste sa deliť s ostatnými – či už ide o nezvyčajné chute, potraviny, alebo aj o bežné recepty, ktoré sa snaží zjednodušiť pre ľudí ako motiváciu k vareniu.