Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Príbeh pečiva

Avokádový toast

  • 30. mája 2024

Krajec chrumkavého opečeného chleba potretý avokádovou pastou a ozdobený lahodným roztekajúcim sa vajíčkom, to znie ako skvelý tip na výdatné, zdravé a oku lahodiace raňajky. Navyše s benefitom, že túto pochúťku si môžete ľahko pripraviť v pohodlí domova a potešiť tak celú rodinu. Dodá vám energiu, bielkoviny a zasýti na celé dopoludnie.

Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 2 krajce chleba

Na prípravu potrebujeme:

  • 2 krajce kváskového chleba so syrom a s cibuľkou Baker street
  • 2 vajcia (M až XL)
  • 1 avokádo
  • ½ citróna
  • 2 PL octu
  • soľ a korenie

Na dochutenie:

  • tekvicové semiačka
  • mleté čili
  • olivový olej

Postup:

  1. Najskôr rozrežeme avokádo, odstránime z neho šupku s kôstkou a vnútro narežeme na menšie kúsky, ktoré vidličkou rozpučíme na pastu.
  2. Avokádo ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a odložíme bokom.
  3. Do malého hrnca (môj mal priemer 16 cm) nalejeme cca 700 ml vody, 2 PL octu a privedieme do varu.
  4. Vo chvíli, keď voda začne vrieť, znížime plameň tak, aby vrela len jemnučko.
  5. Rozbijeme jedno vajíčko do misky, pomocou lyžičky roztočíme vodu v hrnci do víru a počas toho, ako sa voda jemne točí, pomaličky vlejeme vajíčko do stredu víru.
  6. Varíme cca 3 až 4 minúty. Po uvarení vajíčko vyberieme pomocou dierovanej naberačky a presunieme na čistý tanier. Celý proces následne opakujeme aj s druhým vajíčkom.
  7. Počas varenia vajec opečieme na panvici krajce chleba a na čistej panvici opražíme aj tekvicové semiačka.
  8. Na opečený chlieb natrieme avokádovú nátierku, na ňu položíme uvarené vajíčko, ozdobíme semiačkami a čili, jemne polejeme olivovým olejom a servírujeme.

Prajeme vám dobrú chuť. Poteší nás, ak sa s nami podelíte o svoje chutné avokádové toasty.

Viktor Kalivoda

Bloger, ktorý tvorí a testuje recepty zo všetkých kútov sveta. Stojí za blogom https://www.metalheadinthekitchen.com/ a IG profilom metalhead_inthe_kitchen. Jeho motiváciou je zlepšovať sa vo varení a o všetky poznatky získané na tejto ceste sa deliť s ostatnými – či už ide o nezvyčajné chute, potraviny, alebo aj o bežné recepty, ktoré sa snaží zjednodušiť pre ľudí ako motiváciu k vareniu.

Témy
  • Pečivo
  • recept
Podobné články
fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
View Post
  • Príbeh pečiva

Pečivo v regiónoch: Fánky

  • 31. decembra 2024
chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
View Post
  • Príbeh pečiva

Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

  • 28. novembra 2024
vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
View Post
  • Príbeh pečiva

Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

  • 21. novembra 2024
tapiokova-placka-s-kavou
View Post
  • Z iného cesta

Tapioka – pridáte ju do stravy?

  • 7. novembra 2024
ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
View Post
  • Príbeh pečiva

Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

  • 4. novembra 2024
View Post
  • Príbeh pečiva

Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

  • 17. októbra 2024

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
  • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    Pečivo v regiónoch: Fánky
    • 31. decembra 2024
  • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
    • 28. novembra 2024
  • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
    • 21. novembra 2024
  • tapiokova-placka-s-kavou
    Tapioka – pridáte ju do stravy?
    • 7. novembra 2024
  • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
    • 4. novembra 2024
Sledujte nás
Témy
alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
Magazín Penam
  • Newsletter
  • Ochrana osobných údajov
  • Nastavenie súkromia
© 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

Súhlasíte s používaním cookies?
Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
Funkčné Vždy aktívny
Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
Preferenčné
Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
Marketingové
Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Prispôsobiť
{title} {title} {title}