Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Príbeh pečiva

Klubový sendvič

  • 28. septembra 2024

Kombinácia čerstvej zeleniny, šťavnatej slaninky a chrumkavých toastov, to je tzv. klubový sendvič. Jeho história siaha do 19. storočia a klubových reštaurácií v New Yorku, ktoré takéto sendviče zaradili do svojich jedálnych lístkov. Recept na obdobný pokrm sa v priebehu 20. storočia objavil aj vo viacerých kuchárskych knihách, až sa napokon v 70. rokoch oficiálne potvrdilo, že trojposchodový sendvič s kuracím alebo morčacím mäsom, so slaninou, šalátom, s paradajkou a majonézou je klubový sendvič.

Čas prípravy: 10 minút
Porcie: 1 sendvič

Na prípravu potrebujeme:

  • 3 krajce kváskového toastového chleba s maslom Baker street
  • 4 – 6 plátkov slaniny
  • 4 – 8 plátkov morčacej šunky (50 – 100 g)
  • 2 – 4 plátky syra (čedar alebo ementál)
  • 1 mäsitú paradajku
  • majonézu
  • šalát (podľa preferencie)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Slaninu opečieme do chrumkava. Na masti, ktorá ostane v panvici, opečieme aj toasty. Rovnako môžeme toasty opiecť v toastovači alebo čistej panvici.
  2. Paradajku narežeme na plátky a šalát opláchneme.
  3. Začneme skladať sendvič.
  4. Jeden krajec toastu natrieme majonézou, položíme šalát a paradajku, ktorú osolíme a okoreníme.
  5. Na paradajku položíme 1 – 2 plátky syra, ďalej 2 – 3 plátky slaniny a 2 – 4 plátky šunky.
  6. Prvú vrstvu zakryjeme stredným toastom, z oboch strán ho potrieme majonézou a následne začneme skladať druhú vrstvu v rovnakom poradí ako prvú.
  7. Po pridaní šalátu, paradajky, syra, slaniny a morčacej šunky dokončíme sendvič položením posledného kúska toastu, ktorý zospodu znovu natrieme majonézou. Sendvič prepichneme 2 – 4 špáradlami, aby sa ľahšie krájal a mal lepšiu stabilitu.
  8. Klubový sendvič rozrežeme na polovicu alebo na štvrtiny a servírujeme.

Prajeme vám dobrú chuť a potešíme sa, ak sa s nami v komentároch podelíte o svoje výtvory.

Viktor Kalivoda

Bloger, ktorý tvorí a testuje recepty zo všetkých kútov sveta. Stojí za blogom https://www.metalheadinthekitchen.com/ a IG profilom metalhead_inthe_kitchen. Jeho motiváciou je zlepšovať sa vo varení a o všetky poznatky získané na tejto ceste sa deliť s ostatnými – či už ide o nezvyčajné chute, potraviny, alebo aj o bežné recepty, ktoré sa snaží zjednodušiť pre ľudí ako motiváciu k vareniu.

Témy
  • Pečivo
  • recept
  • sendvič
Podobné články
fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
View Post
  • Príbeh pečiva

Pečivo v regiónoch: Fánky

  • 31. decembra 2024
chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
View Post
  • Príbeh pečiva

Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

  • 28. novembra 2024
vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
View Post
  • Príbeh pečiva

Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

  • 21. novembra 2024
tapiokova-placka-s-kavou
View Post
  • Z iného cesta

Tapioka – pridáte ju do stravy?

  • 7. novembra 2024
ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
View Post
  • Príbeh pečiva

Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

  • 4. novembra 2024
View Post
  • Príbeh pečiva

Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

  • 17. októbra 2024

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
  • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    Pečivo v regiónoch: Fánky
    • 31. decembra 2024
  • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
    • 28. novembra 2024
  • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
    • 21. novembra 2024
  • tapiokova-placka-s-kavou
    Tapioka – pridáte ju do stravy?
    • 7. novembra 2024
  • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
    • 4. novembra 2024
Sledujte nás
Témy
alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
Magazín Penam
  • Newsletter
  • Ochrana osobných údajov
  • Nastavenie súkromia
© 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

Súhlasíte s používaním cookies?
Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
Funkčné Vždy aktívny
Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
Preferenčné
Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
Marketingové
Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Prispôsobiť
{title} {title} {title}