Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Z iného cesta

Low carb pečenie – 3 najobľúbenějšie dobroty!

  • 8. októbra 2020

Rozhodli ste sa vyskúšať keto alebo low carb stravovanie, ale nemôžete sa zbaviť chuti na slané pečivo? Inšpirujte sa u nás a upečte si vlastný chlieb alebo iné dobroty, ktoré budú spĺňať presne tie výživové hodnoty, ktoré potrebujete! Alebo vyskúšajte náš večerný bielkovinový chlieb, ktorý obsahuje minimálne množstvo sacharidov!

Syrový chlieb

  • 4 celé vajcia
  • 150 g tvrdého syra (ideálny je Eidam alebo Gouda)
  • 4 lyžice psyllia
  • Soľ
  • Rasca
  • Semienka
  • Iné korenie podľa ľubovôle

Syr nastrúhajte do misky a zmiešajte s vajíčkami a psylliom. Celú zmes potom nalejte na papier na pečenie a dajte piecť do predhriatej rúry na 200 °C. Pečte 10 – 15 minút. Podľa ľubovôle môžete experimentovať s rôznymi druhmi korenia alebo chlieb posypať nesolenými semienkami.

Slané muffiny

  • 250 g syra ricotta
  • 4 celé vajcia
  • 9 plátkov Schwarzwaldskej šunky
  • 9 ks cherry paradajok
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Syr ricotta vyberte z chladničky, aby získal izbovú teplotu. Nahrejte rúru na 150 – 160 °C. Pripravte si formu na muffiny, ktorú vymažte maslom. Zmiešajte vajíčka s ricottou, našľahajte, osoľte a okoreňte. Plátok Schwarzwaldskej šunky vždy stočte do špirálky, dajte do formy a opatrne zalejte našľahanou zmesou. Ozdobte cherry paradajkami a vložte do rúry na 25 – 30 minút. Hotové muffiny opatrne vyberte z formy a môžete ich ešte vylepšiť nasekanými bylinkami (pažítka, bazalka…).

Pizza

  • 250 g brokolice
  • Hrsť čerstvého baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 15 g proteínu (bez príchuti)
  • 1 vajce
  • Oregano
  • 20 g parmezánu
  • 2 ks paradajok
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 ks šampiňónov

V mixéri rozmixujte na drobno brokolicu. Rozprestrite ju na vopred pripravenom plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložte samotnú brokolicu do rúry a pečte 10 minút pri teplote 180 °C. Upečenú brokolicu potom zmiešajte s vajíčkom, proteínovým nápojom, nastrúhaným parmezánom, osoľte a okoreňte.

Trochu parmezánu si nechajte na záverečné ozdobenie pizze. Z vzniknutej brokolicovej zmesi vytvorte placku. Na tú namažte zmes z rozmixovaných paradajok, cesnaku a oregana. Ozdobte nakrájanými šampiňónmi a zvyšným parmezánom. Opäť vložte do rúry rozohriatej na 180 °C, ale tentoraz na 15 minút. Po upečení ozdobte baby špenátom a môžete podávať.

Témy
  • Chlieb
  • Pečivo
Podobné články
fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
View Post
  • Príbeh pečiva

Pečivo v regiónoch: Fánky

  • 31. decembra 2024
chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
View Post
  • Príbeh pečiva

Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

  • 28. novembra 2024
vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
View Post
  • Príbeh pečiva

Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

  • 21. novembra 2024
tapiokova-placka-s-kavou
View Post
  • Z iného cesta

Tapioka – pridáte ju do stravy?

  • 7. novembra 2024
ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
View Post
  • Príbeh pečiva

Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

  • 4. novembra 2024
View Post
  • Príbeh pečiva

Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

  • 17. októbra 2024

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
  • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    Pečivo v regiónoch: Fánky
    • 31. decembra 2024
  • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
    • 28. novembra 2024
  • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
    • 21. novembra 2024
  • tapiokova-placka-s-kavou
    Tapioka – pridáte ju do stravy?
    • 7. novembra 2024
  • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
    • 4. novembra 2024
Sledujte nás
Témy
alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
Magazín Penam
  • Newsletter
  • Ochrana osobných údajov
  • Nastavenie súkromia
© 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

Súhlasíte s používaním cookies?
Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
Funkčné Vždy aktívny
Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
Preferenčné
Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
Marketingové
Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Prispôsobiť
{title} {title} {title}