Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Príbeh pečiva

Slovenské raňajky – čím sa inšpirovať?

  • 13. mája 2021

Poriadne raňajky – základ celého dňa. Múdrosť našich rodičov, babičiek, teda všetkých dospelých, ktorým sa niekedy stalo, že sa ráno nestihli najesť, a potom toho celý deň ľutovali. Máme pre vás tip na skutočne výdatné slovenské raňajky, a to v sladkej i slanej verzii.

Domáca paštéta z kuracej pečene s chlebom

To sú raňajky alebo desiata, ktoré vás rozhodne zasýtia. Poďme sa pozrieť, ako si ich pripraviť.
 
Čo budete potrebovať?

  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 650 g kuracej pečene
  • 200 g slaniny
  • 2 červenej cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 250 g masla
  • 200 g kačacej masti
  • štipka cukru
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 300 ml portského vína
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ
  • čierne korenie

Kuraciu pečeň očistite, opláchnite a nakrájajte na kúsky. Na panvici rozohrejte kačaciu masť, na ktorej orestujte najprv mleté ​​bravčové mäso, a potom aj kuraciu pečeň a nakrájanú slaninu. Po orestovaní pridajte nahrubo nakrájanú červenú cibuľu, najemno pretlačený a nasekaný cesnak a vetvičky tymianu.

Osoľte, okoreňte, pridajte nové korenie, podľa potreby oslaďte a nechajte dusiť približne 10 minút. Podusenú zmes nechajte vychladnúť, odstráňte nové korenie a celú zmes rozmixujte tyčovým mixérom, a to spoločne so zmäknutým maslom. Potom už len stačí natrieť na čerstvý domáci chlieb a môžete podávať!

Sladké slovenské raňajky

Ak si potrpíte na sladký štart dňa, opäť bude hrať veľkú úlohu domáci nadýchaný chrumkavý chlieb, ale tentoraz natretý maslom a medom. Odporúčame maslo pred konzumovaním na chvíľu vybrať z chladničky, aby sa lepšie krájalo na plátky a rozotieralo na chlieb. Množstvo a druh medu potom záleží len na tom, aké sladké dopoludnie chcete mať!

Náš tip: vyšľahajte maslo s medom do nadýchanej peny a dajte svojim raňajkám nový rozmer.
 

Podobné články
fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
View Post
  • Príbeh pečiva

Pečivo v regiónoch: Fánky

  • 31. decembra 2024
chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
View Post
  • Príbeh pečiva

Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

  • 28. novembra 2024
vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
View Post
  • Príbeh pečiva

Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

  • 21. novembra 2024
tapiokova-placka-s-kavou
View Post
  • Z iného cesta

Tapioka – pridáte ju do stravy?

  • 7. novembra 2024
ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
View Post
  • Príbeh pečiva

Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

  • 4. novembra 2024
View Post
  • Príbeh pečiva

Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

  • 17. októbra 2024

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
  • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    Pečivo v regiónoch: Fánky
    • 31. decembra 2024
  • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
    • 28. novembra 2024
  • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
    • 21. novembra 2024
  • tapiokova-placka-s-kavou
    Tapioka – pridáte ju do stravy?
    • 7. novembra 2024
  • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
    • 4. novembra 2024
Sledujte nás
Témy
alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
Magazín Penam
  • Newsletter
  • Ochrana osobných údajov
  • Nastavenie súkromia
© 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

Súhlasíte s používaním cookies?
Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
Funkčné Vždy aktívny
Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
Preferenčné
Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
Marketingové
Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Prispôsobiť
{title} {title} {title}