Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Newsletter
penam.sk
Magazín Penam

Všetko zo sveta pečiva na jednom mieste

Magazín Penam
  • Príbeh pečiva
  • Z iného cesta
  • Zaujímavosti
  • Viac
    • Newsletter
  • Príbeh pečiva

Najobľúbenejšie desiaty na cesty pre deti i dospelých

  • 8. októbra 2020

Desiata – dôležitá súčasť cestovania, ale aj bežného pracovného či školského života. Desiatou niekedy musíme nahradiť aj hlavné jedlo. Aké desiaty najviac preferujeme na výlet, do školy alebo na cestu na dovolenku? Máme 4 víťazov!

1. OBLOŽENÉ PEČIVO

Neodmysliteľnou klasikou, ktorá vyhráva prvé miesto, je práve obložené pečivo. Môžete ho nakúpiť vo väčšom množstve a namazať ho čímkoľvek, čo máte radi vy a vaše ratolesti. Najbežnejšou variantou je rožok alebo chlieb s maslom, so šunkou a so syrom. Bežnou desiatou sa tiež stávajú bagety alebo malé bagetky. Záleží už potom len na vás, či na desiatu pripravíte tmavé pečivo, celozrnný chlieb či bagetu alebo napríklad fit chlieb.

2. TOUSTY

Obľúbenou klasikou číslo dva sú zapečené toasty. Často však večer alebo ráno pred cestou do školy či na výlet nemáme toľko času tousty zapiecť, a tak ich niekedy zabalíme nezapečené. Táto forma desiaty však môže byť trochu nepraktická, pretože tousty nedržia tak dobre pri sebe a plátky sa môžu pri konzumácii oddeliť.

3. REZNE

Plná krabička rezňov, či už kuracích alebo bravčových, ktorá zaženie hlad a nahradí hlavné jedlo. K rezňom si môžeme vziať podľa chuti obľúbené pečivo, nakrájanú zeleninu alebo inú prílohu, ktorá sa bude ľahko prevážať. Chuť rezňov potom doladíme citrónom. Nezabudnite si na cesty pribaliť aj zavarené uhorky, ktoré sa k tomuto druhu desiaty na cesty skvele hodia!

4. NIEČO SLADKÉ

Sladká bodka na záver by nemala chýbať, a to najmä ak idete na výlet a budete mať veľký výdaj energie. Ak máte radi sladké pečivo, vezmite si ako dezert napríklad jablkový koláč, šatôčku alebo makovník. Samozrejmosťou by však malo byť aj ovocie, a to najmä ak je desiata určená pre deti. Ideálnou variantou je ovocie v šupke, takže pomaranče, mandarínky alebo banány.

MYSLITE NA ZDRAVÉ STRAVOVANIE NAJMÄ U DETÍ

Súčasťou každého jedla by mala byť zelenina, a to nielen kvôli potrebným vitamínom, ale tiež kvôli vláknine. Ak teda beriete so sebou obložené pečivo alebo zapečené toasty, môžete pridať zeleninu jak do pečiva, tak ju vziať so sebou do krabičky. Ak stíhate dôkladnejšiu prípravu jedla na cesty, môžete si pripraviť šalát so zálievkou alebo si zeleninu nakrájať na menšie kúsky. V opačnom prípade vezmite zeleninu v celku a jej porciovanie riešte až na mieste.

 

Témy
  • Chlieb
  • Pečivo
Podobné články
fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
View Post
  • Príbeh pečiva

Pečivo v regiónoch: Fánky

  • 31. decembra 2024
chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
View Post
  • Príbeh pečiva

Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?

  • 28. novembra 2024
vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
View Post
  • Príbeh pečiva

Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?

  • 21. novembra 2024
tapiokova-placka-s-kavou
View Post
  • Z iného cesta

Tapioka – pridáte ju do stravy?

  • 7. novembra 2024
ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
View Post
  • Príbeh pečiva

Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes

  • 4. novembra 2024
View Post
  • Príbeh pečiva

Ako založiť a živiť zdravý ražný kvások

  • 17. októbra 2024

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Najnovšie články
  • fanky-servirovane-na-hlinenom-tanieri
    Pečivo v regiónoch: Fánky
    • 31. decembra 2024
  • chlebovy-bochnik-kysnuci-v-osatke
    Ošatka na chlieb: prečo ju používať a ako vybrať tú správnu?
    • 28. novembra 2024
  • vianocka-na-stole-ozdobenom-susenym-ovocim
    Voňavá jemná vianočka – poznáte jej históriu a pôvod?
    • 21. novembra 2024
  • tapiokova-placka-s-kavou
    Tapioka – pridáte ju do stravy?
    • 7. novembra 2024
  • ruky-posypane-mukou-pri-priprave-cesta
    Tradície v pečení, ktoré sa zachovali dodnes
    • 4. novembra 2024
Sledujte nás
Témy
alergia na potraviny burger celiakia cestujeme Chlieb diéty infografika kurkuma kváskovanie múka pečenie Pečivo potravinová intolerancia Príbeh pečiva príjem potravy recept sendvič seriál sladká kuchyňa slovenské pečivo stravovanie Tipy Zvyky a tradície
Magazín Penam
  • Newsletter
  • Ochrana osobných údajov
  • Nastavenie súkromia
© 2025 PENAM SLOVAKIA, a.s. | Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.

Súhlasíte s používaním cookies?
Táto webová stránka využíva súbory cookies na účely poskytnutia optimálneho používateľského zážitku a umožnenie analýzy návštevnosti. Viac o ich použití, nastaveniach a vašich právach sa dočítate na stránke Nastavenie súkromia.
Funkčné Vždy aktívny
Relačné a perzistentné cookies potrebné pre správne fungovanie portálu a uloženie nastavení o rozsahu použitia súborov cookies a ochrane osobných údajov.
Preferenčné
Preferenčné súbory cookies umožňujú internetovej stránke si zapamätať napríklad vašu predvoľbu zobrazovania vyskakovacích okien, formulárov, ankiet a pod. a prispôsobiť daným preferenciám svoje správanie.
Štatistické
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Štatistické súbory cookies umožňujú tvorbu anonymných štatistík o aktivite, demografických údajoch, interakciách s webovou stránkou a analýzu návštev webovej stránky anonymnými vizualizáciami správania.
Marketingové
Zámerom marketingových cookies je zobrazovať návštevníkom personalizované reklamy, ktoré sú relevantné, pútavé a tým cennejšie pre vydavateľov a inzerentov tretích strán.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Prispôsobiť
{title} {title} {title}